keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Tauko pihatöistä

Alkuviikon vietimme mökillä, tuli tauko pihatöistä. Mökillä ei juuri istutuksia ole, enkä niitä sinne haluakaan. Muuta puuhaa siellä riittää yllin kyllin.

Samalla kävin tarkastamassa lähiseudun puutarhamyymälät. Mitään kohtuuhintaista en löytänyt talven tuhoamien pihakasviemme tilalle, 14 kärhön tai kaikkien hortensioiden ostaminen normihintaan ei tällä budjetilla onnistu. Odottelen loppukesään jolloin ne saa edullisemmin (jos niitä vielä on).

Ainoa perenna jonka ostin oli edellisvuotinen pikkusydän paikallisesta rautakaupasta. Myyjä katsoi minua ja purkkia säälivästi kun löin sen kassalle. Kassan silmissä pieni pikkusydämen alku näytti varmaan rikkaruoholta. Maksoin siitä euron. Kun se selvisi viime talvesta purkissa rautakaupan ulkovarastossa, se selviää meidänkin pihassamme.

Valveen puutarhalta ostin pari ihastuttavan pinkkiä miljoonakelloa ja ystävälle mustia ja kirjavia petunioita. Ja lisää yrttejä, mm. mansikkaminttua.

Loppuviikon olen metsässä ja rannalla. Sananmukaisesti. Eli Fionan kanssa leireilemässä jälkiharrastuksen ja vesipelastuksen merkeissä.

Kuvat ovat surkeita puhelinkuvia, osa on nurinpäin kun tabletilla ei kuvanmuokkaus näemmä onnistu lainkaan.

Miljoonakelloa terassille

Lidlistä löytyi edullinen minikasvihuone ensi kevättä odottamaan 

Eivätkä isot ruukutkaan olleet pahan hintaisia

Tummaa ja kirjavaa petuniaa ystävälle

Petunioita oli kaikenkirjavia

Tästä kasvaa vielä hieno pikkusydän 😊

Näissä maisemissa ja hiljaisuudessa on hyvä kerätä voimia. Vaikka kotona odottavaan kasvimaaprojektiin...

6 kommenttia:

 1. Mä ostin kanssa tuon saman pikkuisen kasvihuoneen aiemmin keväällä. Kyllä se asiansa ajaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää! Se oli nyt alennuksessa, en ole tuota aiemmin Lidlissä nähnytkään myytävänä. Ostin pari vuotta sitten Tokmannilta vastaavan, mutta se ei kestä purkua ja kokoamista, vaan hajoaa. No, ei sekään mikään kallis investointi ollut, mutta harmittaa turhake.

   Poista
 2. Hyvä juttu kun on muitakin harrastuksia kuin puutarha, maailma ei pääse kutistumaan yhden asian ympärille! Mukavaa viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun on kaikenlaista touhua, ei (toivottavasti) mitään ehdi ottaa liian vakavasti eikä mistään tulla Elämää Tärkeämpää. Ja Luontoäiti pitää huolen ettei puutarhassa viihdy liikaa (katselen juuri ikkunasta kun vettä sataa vaakasuoraan kaatamalla) :)

   Aurinkoa viikonlopulle!

   Poista
 3. Tsemppiä sisukkaalle pikkusydämelle! Ihana perenna <3.

  VastaaPoista
 4. Älä ihmeessä vielä menetä toivoasi kärhöjen suhteen! Meillä jopa vanha alppikärhö juroo, tosin selkeesti hengissä. Puutarhan hienoin kärhö, Julia Correvon ei näytä vieläkään elonmerkkiä, sekin vanha ja isojuurinen! En usko, että olisi kuollut😁

  VastaaPoista

Kevät ja tulppaanit tulossa, vihdoinkin!

Meillä on tontti ja lähipellot yhä reippaan lumikerroksen peitossa ja tulevaksi viikoksi on ennustettu lisää lunta, mutta silti: kevät on lä...