sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Uutta kotia etsivät daaliat ja niiden kaverit

Useat hallayöt ja muutamat pakkasyöt ovat lopettaneet lähes kaiken kukinnan pihalla. Vain muutama sinnikäs gladiolus ei ole kylmästä hätkähtänyt ja "Life Style"-daalia sinnittelee talon kulman suojassa, yöt paksun hallaharson sisällä. Siinä kun on vielä monta nuppua joiden soisin aukeavan. Muut daaliat ovat enää mustuneita torsoja tai jo kellarissa kuivan turpeen sisällä talvehtimassa.

Ne loputkin pitäisi saada sinne sullottua, mutta luulen että muutama vaalea daalia päätyy kompostiin kellarin sijasta.

Valkoiset, vaalean lilat ja lila-valkoiset daaliat ovat useita vuosia vanhoja, mutta niitä on ihan liikaa. Ne ovat aikoinaan olleet värikkäitä, mutta kuten edellisessä päivityksessä pohdin, värit ovat kadonneet vuosien saatossa. Maaperän ph-arvo tai joku muu siihen on vaikuttanut. Pihamme on niin iso että haluan daalioilta näyttävyyttä ja väriä, nämä hailakat "häviävät" sinne vaikka kukkivat pitkään ja runsaasti. Muutaman vielä pitäisin, mutta niitä oli toistakymmentä.

Valkoinen ex-värillinen daalia kuvattuna 29.9.

Muutamalle vaalealle daalialle löytyi uusi koti, Vaarin torpan puutarhaan pistin kyytiin myös Imperssion Festivon, jolla on kaunis, mutta pieni kukka. Kuva on otettu 25.9.

Tämän kesän ihastus on ollut Akita, jolla oli valtavan kokoiset ja erimuotoiset punakeltaiset kukat. Kerrassaan hurmaava!
Kuva otettu 27.9.

 Jos en tietäisi, väittäisin että samassa ruukussa oli kahden eri daalian juurakoita. Todistettavasti yhden pienen juurakon siihen ruukkuun alkukesästä lykkäsin.. Akitan kukat olivat hyvin erilaisia keskenäänkin. Kuva otettu 8.9.

Akitan nuput olivat aika häijyn näkoisiä, kuvattu 25.8.2016   

Ihastuttava Mary Evelyn, kuvattu 24.09.               Punavalkoinen daalia, kuvattu 19.9.

 Chocolate and Candy, puutarhamessuilta Helsingistä keväällä ostettu. Ei näytä samalta kuin kuva paketin kyljessä... Kuva otettu 8.9.

Kogane Fubuki, kuvattu 4.9. Väriä vaihtava daalia.

Life Style 30.8.

Pompom daalia Rocco, kuvattu 27.8.

Isokukkainen Duet, kuvattu 18.8.


Kolme uutta kotia etsiviä daaliaa, kuvattu 27.8.

 Tämä vaalea lila siirtyy kai kompostiin, ei mahdu kellariin. Kuvattu 2.10.

Häivähdys lilaa, muut värit ovat jo kadonneet. Kuvattu 2.8.

Oma suosikkini, ei niin suurikukkainen mutta kiehtova Fashion Monger, kuvattu 24.9.

Lidl-ostos keväältä

Joka syksy sadattelen daalioiden talvetukseen liittyvää työmäärää ja joka kevät hankin niitä lisää. Mikään eikä kukaan ole niin huonomuistinen optimisti kuin puutarhuri! 

4 kommenttia:

 1. Tuo Akita on kyllä tyrmäävän upea!

  VastaaPoista
 2. Vaarin torpassa ollaan kiitollisia ja juurakot päätyivät kellarin suojiin talvehtimaan. Kevät näyttää, minkälaisina ne kukkansa avaavat. Daaliavalikoima on teillä mahtava ja onhan niiden avautumista aina jännittävää seurata. Siispä suunnittelemaan uusia hankintoja!

  VastaaPoista
 3. Kyllä puutarhuri on todellakin huonomuistinen optimisti :-D
  Voi että kun on upeita. Mun luota ne eivät uutta kotia saa, kun ovat peurojen ruokaa.

  VastaaPoista
 4. Hurmaavia daalioita! Toivottavasti kaikille juurakoille löytyy koti. Tosin, ei se komposti niin huono paikka ole, jos pysyy lämpimänä.. eräs ystävä heitti amarylliksen kompostiin luullen, ettei siitä ole enää kukaksi. Siellä se tyytyväisenä eleli ja alkoi kasvattaa vartta :-) ja pääsi myöhemmin taas esille :-).

  VastaaPoista

Kevät ja tulppaanit tulossa, vihdoinkin!

Meillä on tontti ja lähipellot yhä reippaan lumikerroksen peitossa ja tulevaksi viikoksi on ennustettu lisää lunta, mutta silti: kevät on lä...