lauantai 17. joulukuuta 2016

Vihdoin kotikuvia (mustavalkoisten elementtien kera)

Miltei 4 vuotta sitten aloitettu remontti on vihdoin valmis. Pientä viimeisteltävää löytyy yhä ja muutettavaa varmaan loppumattomiin, mutta talon sisätilat ovat nyt esittelykelpoiset. Suurimmat, kalleimmat ja tärkeimmät remontin osat eivät näissä kuvissa varsinaisesti näy, eli eristykset ja kokonaan uusi lämmitysjärjestelmä aurinkopaneeleineen. Laattalattian alla on kilometrin verran lämmityputkea, kaikki pinnat ovat uusittu (paria seinää lukuunottamatta), seiniä kaadettu, sähkötyöt teetetty aika lailla uusiksi, uusia vesipisteitä on lisätty jne.

Juha teki isäni avustuksella miltei kaiken itse, vain ammattilaisia vaativat kohdat on teetetty. Laatoitusta ja pintojen maalaamista riitti, Juha ja isä konttasivat parisataa neliötä lattiaa ja kurkottelivat kattoon maalia saman verran. Minun osuuteni remonttiin jäi vähäiseksi, suurin työni oli repiä vanhat tapetit irti seinistä remontin alkuvaiheessa.

Pimeä talvipäivä ei suosinut kuvausta, joten miltei puolet huushollista jäi kuvaamatta. Kunhan valo lisääntyy ulkona niin että sitä riittää sisällekin asti, otan taas kameran esiin sisätiloissa. Onneksi talvipäivän seisaukseen on enää muutama päivä ja sen jälkeen siirrytään kohti valoa (ja kevättä!).

 Hirvenlihapata odottamassa leivinuuniin pääsyä itsenäisyyspäivänä

Viime helmikuussa otettuja keittiökuvia on täällä http://mustavalkoistenkoti.blogspot.fi/2016/02/viimeinkin-keittio.html

Talommehan on entinen paritalo, joten meillä on kaksi keittiötä, kaksi kuistia, kaksi eteistä ja kaksi suihkutilaa. Tarpeellisia kaikki, sillä toisessa keittiössä on koirien ruuat ja ne syövät siellä, samoin koirien tavarat ja kulku koirien kanssa sisään ja ulos hoituvat toisen eteisen ja kuistin kautta. Koirien pesu käy kätevästi toisessa suihkutilassa joka on lähellä ulko-ovea. Rapakeleillä se on jatkuvassa käytössä ja toinen suihkutila pysyy siistimpänä.

Talon keskellä kulkee pitkä käytävä joka aikoinaan yhdisti asunnot. Niiden välissä on toinen suihkutila ja sauna. Periaatteessa tämä tila on ns. pukuhuone. Käytännössä toisen keittiön aputila.
Koska talvellakin on pakko nähdä jotain vihreää eikä sisäkasveja meillä juuri ole, on yrteistä edes hieman iloa. Herbie sisäpuutarhalaitteen saimme lahjaksi ja sijoitimme sen tuohon keittiön aputilaan. Minttu viihtyy sisäpuutarhalaitteessa hyvin, kesällä se leviää kasvimaalla raivoisasti, mutta tässä tapauksessa sen elinvoimaisuus on ilo. Minttu päätyy etenkin mansikan seuraksi aamupirtelöihini.

Peilien avulla maksimoimme valon määrän, joten peilejä ja valoa läpäiseviä pintoja meillä riittää.
 

Peilejä on etenkin eteisessä jossa ei ole yhtään ulkoseinää eikä ikkunaa. Taustalla näkyy ruokailutila.

 

Alkusyksystä mielenkiintoisten sattumien ansiosta meille päätyi edullisesti vanha hyväkuntoinen senkki ja liinavaatekaappi. Jälkimmäisestä otan kuvan paremmalla valolla jolloin sen upea pinta pääsee esille. Senkki päätyi eteiseen ja se tarvitsi vain hieman Juhan tekemää tuunausta ja uudet helat.
 

Koirahuoneeseen on laitettu kaikkea sitä, mikä ei muualle ole sopinut tai mahtunut ja talon ainoat sisäkukat. Sänky on Juhan isän tekemä ja sijoitettu niin että siitä näkee suoraan portille. Aika harva vieras pääsee pihaan asti ilman että ikkunassa on mustavalkotrio katsomassa. Sängyn patja on suojattu ja erikseen peitolla päällystetty, tarpeen vaatiessa yövierasta varten (joka joutuisi sen kyllä jakamaan mustavalkoisten kanssa...). Sängyllä makoilee Fiona, Noppa viihtyy viileämmällä lattialla.

Koirahuoneessa on ikkunassa jouluvalot (tottakai) ja niitä harvoja uusia huonekaluja joita meille on hankittu: Ikean kaappi.

Takkahuone valmistui viimeisenä. Punatiilitakka vaihtoi väriä ja edustan pintaa, siinä on pieniä rantakiviä. Kynttilätelineet ovat Juhan tekemiä, metallinen lintuteos saatu ystäväpariskunnalta.
 

Sohva on käytettynä ostettu ja uudenveroinen. Ihan uutta ei koiratalouteen kannata hankkia.
 

Talon toisen puolen takka oli punatiilinen myös. Kirjoja riittää yhden seinällisen verran, mutta lisää tilaa tarvittaisiin niille vielä. 
 

 Kylpyhuoneessa on maitolasiovi maksimoimassa käytävän ikkunan kautta tulevaa valoa.


Lasitiili-ikkunan kohdalla oli ennen ovi ja kulku takkahuoneeseen.

Saunassa on vanhat seinälaatat, kaikki muu on uusittu.

Ai mitä sitten seuraavaksi nyt kun tämä taloprojekti on nyt valmis? Juhalla ja isälläni on riittänyt urakkaa pihalla ja se jatkuu yhä.. Noiden lisäksi olen luetteloinut pihalta "muutaman" puun jotka pitäisi myös kaataa.


Vanhempieni kesämökille tulee putkiremontti, joten siellä uusitaan pesutiloja ja vessa. Ensi vuonna on rakennuspuuhaa tiedossa mökillä ja kotona jatketaan talon ulkopuolisella fiksauksella sekä muutamalla mielenkiintoisella projektilla. Ei pääse aika käymään pitkäksi jatkossakaan :)

12 kommenttia:

 1. Voi Jeesus, mikä määrä klapeja! Ja mikä ihana koti! Oi että, mahtavaa kun on voitu tehdä koirien kannalta sopiva koti, ne ovat niin tärkeitä, osa perhettä ja isojakin vielä... oma soffa, jolta näkyy portille on huippu :-) Ja mä ainakin vaatisin saada nukkua paikassa, jossa kolme mustavalkoista änkeää viekkuun!
  Niin ihana koti, ettei sanat riitä. Hieno, omaperäinen, tuo takka rantakivineenkin, ja kynttilänpidikkeineen! Ja itse tehtynä, voiko hienompaa ollakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Olen hihitellyt että halpaa tämä koiraharrastus kun ei ole muuta hankittu kuin talo maalta ja iso remontti jossa ajateltiin koiriakin, puhumattakaan kahdesta tila-autosta koirien kuljetuksiin :D

   Onneksi meillä ei ollut sisustussuunnittelijaa, sillä suunnitelmat muuttuivat matkan varrella monta kertaa. Käytännöllisyys oli se ensisijainen asia, sitten muut. Hyvännäköistä ja ennen kaikkea omannäköistä siitä sitten tuli!

   Tule ihmeessä käymään jos liikut täälläpäin!

   Poista
 2. Teidän kotinne on kaunis ja tunnelma on lämminhenkinen. Onnea remontin päättymisestä! Hienon työn Juha teki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ninnu! Juhalla oli aikamoinen urakka, onneksi isä oli myös apuna.

   Poista
 3. On aivan ihana koti! Olette työmyyriä ja kaikki niin mietittyä! Onnea sinne teille kaikille!Koiruleille isot halirapsut meän laumalta!
  On Juhan työ niin upeaa! Isäsi kädenjälki on tärkeää. :)
  Nauttikaa Joulusta ja Joulun tunnelmasta.
  Puupino on kyllä WAU!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Urakkaa on ollut monta vuotta ja siinä kaiken kaaoksen keskellä on asuttu, ensin talon toisessa osassa ja sitten toisessa. Talon sisällä ollaan siis muutettu monta kertaa ja siinä samalla on ollut lähipiirissä isoja muuttoja ja muutoksia. Jospa ne nyt loppuisivat ainakin vähäksi aikaa.

   Mustavalkoiset kiittävät rapsutuksista ja me kaikki toivotamme oikein ihanaa joulunaikaa sinnepäin!

   Poista
 4. Lempeä, leppoisa tunnelma teillä. Juha ja isäsi ovat hatunnoston ansainneet! Kade siitä koirien omasta keittiöstä ja sisäänkäynnistä. �� Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirilla on myös oma liukuovikaappi toisella kuistilla :) Se keittiö on kätevä, niillä on oma jääkaappikin siellä. Niin, ja Juhan tekemä snack-bar. Täytynee laittaa siitäkin kuva. Kumpaakaan ei tosin koirilla ole oman tassun oikeutta.

   Poista
 5. Mahtavalta näyttää kuvissakin ja luonnossa nähtynä talo on todellinan koiraperheen paratiisi. Sisustus on persoonallista ja käytännöllistä - se yhdistelmä tuo parhaan tuloksen. Hattua on nostettava teidän työurakalle, mutta nyt tuloksesta voi nauttia. Leppoisaa ja nautinnolista joulun aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko! On kieltämättä vähän outoa kun monivuotinen urakka on ohi. Siihen kaiken väliaikaisuuteen kun ehti jo tottua :)

   Ihanaa, rentoa ja rauhallista joulua teille!

   Poista
 6. Kyllä siitä tuli hieno :-) Tuo rantakivitakka on upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vielä jonkin verran parannusehdotuksia, onneksi lähinnä vain sisustuksen suhteen. Omaa saamattomuuttani etten ole niitä ihan loppuun asti vienyt, täytyy ryhdistäytyä.

   Takasta tuli tosi hieno, Juhan idea oli se(kin) kivipinta siihen eteen.

   Poista

Kevät ja tulppaanit tulossa, vihdoinkin!

Meillä on tontti ja lähipellot yhä reippaan lumikerroksen peitossa ja tulevaksi viikoksi on ennustettu lisää lunta, mutta silti: kevät on lä...