sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Daa daa daalioita!

Nämä kuvat jäivät viime kesän lopussa Mustavalkoisten blogiin laittamatta, lisää vastaavia unohtuneita postauksia on tiedossa jatkossakin.

Viime kesä oli karmea kasvien kannalta, etenkin alkukesä. Kellarissa talvehti yli kolmekymmentä daalian mukulaa, joista lopulta kukkiviksi asti selvisi reilut kymmenkunta. Vielä esikasvatusruukkuihin niitä laittaessani suurin osa oli kunnossa, mutta hurjat säävaihtelut (toukokuun raekuuroista helteisiin) ja kylmä kesäkuu jatkuvine sateineen mädännyttivät mukulat ja kaiken kruunasi hallayöt jotka jatkuivat juhannukseen asti. Yhtään pompon-daaliaa ei selvinnyt kukkivaksi asti. Niitä ehkä surin eniten, edellisvuonna olin ostanut niitä puutarhamessuilta ja tykästyin niiden epätodellisen hauskaan kukan muotoon.

Ostin muutaman daalian lohdutukseksi viime vuonna alkukesällä, tänä keväänä voin huoleti ja hyvällä omallatunnolla ostaa lisää (jotta pääsen sadattelemaan esikasvatustyötä, ruukkujen roudaamista, jatkuvaa kastelua ja syksyllä sitä urakkaa joka tulee ruukkujen tyhjentämisestä, pesemisestä ja mukuloiden siirtämisestä turpeessa kellariin). Puutarhuri on optimistinen masokisti!

Tämä daalia on nimetön, on niitä harvoja useamman vuoden vanhoja ja nimi unohtunut heti ensimmäisenä kesänä... Kuva otetttu 20.9.2014

Kelvin Floodlight-raukka. Ensin se tuskitteli kylmän alkukesän kanssa ja kun vihdoin sai tehtyä ensimmäisen kukan, syksyn tuulet kaatoivat sen. Joka vuosi sama juttu, en tiedä mihin sen köyttäisin ja miten jotta pysyisi katkeamatta. Kuva otettu 28.9.2014

Luulen että tämä on Mystery Day. Kuva on otettu 5.9.2014

Nimetön hennon vaaleanpunainen daalia, luultavasti Lidl:n löytöjäni. Kuva otettu  7.9.2014

Kaktusdaalia Jeanne d'Arc 20.8.2014


 Vaaleanpunainen daalia 3.8.2014. Ei mitään mielikuvaa ostospaikasta tai kukan nimestä. Joku todellinen heräteostos kai..

 Äidiltäni saatu yksinkertainen oranssi daalia. Sitkeä tapaus, ei ollut moksiskaan huonoista alkukesän olosuhteista ja kukki koko kesän. Kuva otettu 5.9.2014

 Ryecroft Rebel 12.8.2014. Kuva ei ole nurinpäin vaikka siltä näyttääkin. Kukkia oli niin paljon että varret taipuivat alas miltei maahan asti.

 Mary Evelyn 20.9.2014

 Fashion Monger 20.8.2014

2 kommenttia:

  1. Oi, tuo Fashion monger on upea! Daaliat ois niin ihania, mutta mä oon saanut ne kukkimaan vasta loppukesästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesän loppuun ja syksyyn se kukinta jää, valitettavasti ihan hallan aikoihin eli aika lyhyt on kukinta-aika esikasvatuksesta huolimatta. Silti on joka vuosi pakko kokeilla :)

      Poista

Kevät ja tulppaanit tulossa, vihdoinkin!

Meillä on tontti ja lähipellot yhä reippaan lumikerroksen peitossa ja tulevaksi viikoksi on ennustettu lisää lunta, mutta silti: kevät on lä...