torstai 4. kesäkuuta 2015

Kannatti kontata syksyllä (paljon kuvia)

Kun istutin toistasataa tulppaania pitkin pihaa ja perennapenkkeihin. Kukinta on ollut upeaa. Vielä upeampaa se olisi ollut jos myyrät eivät olisi syöneet perennapenkeistä jokaikistä tulppaania joka ei ollut häkissä tai muuten suojattu.

Tässä kroonisessa remonttikierteessä tavarat ja asiat vaihtavat paikkaansa jatkuvasti ja valitettavasti myös osa viime syksynä ostamieni tulppaanien kuiteista on kadonnut ja tulppaanien nimet siinä samassa. Osa sentään löytyi.

Dream Touch

 Zurel

  Huis ten Bosch

 Playgirl

Black Parrot

Pretty Princess

 Helmar

Carnaval de Nice

Drumline

Sweetheart

Sitten ne upeat ja nimettömätTämän liljatulppaanin nimen haluaisin todella tietää. On yksittäinen kukka enkä löydä merkintää moisen ostamisesta. Olisikohan sipuli eksynyt aikoinaan väärään pussiin tuottajalla?
Samainen tulppaani kukki jo edellisvuonna, puutarhurilla on ollut dementiaa.. Kyseessä on siis tarhatulppaani "Elegant Lady".

Hempeitä värejä

Tara ja tulppaanit (Double Beauty ja Banja Luka)

Pihalla kukkii toki kaikkea muutakin, tulppaanien loiston himmetessä aloittavat kukintansa komeat isot laukat, jaloakileijat ja ensimmäisenä pioneista iso vanha pihapioni. Eniten odotan keskikesän ja loppukesän liljojen kukintaa. Koska Juha teki terassin päädyn kukkapenkin reunoista sangen isot ja jykevät, sinne sisäpuolelle mahtuu paljon lisää liljoja... Onneksi, sillä Puutarhan ja hellan kanssa saimme liljapaketin Hollannista. Koska liljafanaatikolla ei ole määrän suhteellisuudentajusta tolkkua lainkaan, tilasin lisäksi Korpikankaan alennusmyynnistä "muutaman" ihanan liljan.. Olivat miltei puoleen hintaan, silkkaa säästöä siis! 

Liljoja ei pääse uuteen penkkiin laittamaan ennen kuin siinä riehaantunut humala on siirretty muualle ja pätkitty jakoon haluaville. Se humala on todella vanha, paikallista kantaa aikojen takaa. Kun siirsin sen nykyiseen paikkaan se  pohti kasvuasiaa ja sen jälkeen on kasvanut niin vauhdilla että pitää siirtää mahdollisimman pian muualle. Sen juuret saa poikki vain sahalla tai kirvellä, joten sananmukaisesti humalassa olisi kirveellä töitä.

Töitä olisi kasvimaallakin. Tosin ei humalassa eikä kirveen kanssa, mutta hara, lapio ja kuokka ovat olleet tarpeen. Perunat sain vihdoin maahan ja punajuuret kylvin, mutta porkkanat odottavat yhä, samoin kurkut ja pavut. Kahdella jälkimmäisellä ei ole vielä kiire, on ollut niin koleaa ja tuulista. Samoin kasvimaalle pääsyä odottavat maissintaimet. Kaksi kasvilavaa pitäisi tehdä myös, pinaattikin pitäisi kylvää. Kaalien taimet näyttävät viihtyvän harson alla, toivottavasti kosteutta riittää. Viime päivien rankatkin sateet ovat olleet täällä Hämeen Saharassa vain yksittäisiä pieniä kuuroja. Sadevesisäiliö ei ole juuri täyttynyt ja tuuli haihduttaa maan pinnalta lopunkin kosteuden.

Toisaalta: ei ole kotiloita eikä edes etanoita. Eivät viihdy tässä kuivuudessa.

Pihaesikko läheltä kuvattuna. Se tuoksuu vienosti.
 

Kaksi erilaista pikkusydäntä


Ja särkynyt versio

 Tummapikarililja

Tämän kevätkesän viimeinen narsissikuva, kaksivärinen kerrottu ja hämähäkki.

Kesän alun iltavalot ovat aika vaikuttavia

5 kommenttia:

 1. Oi voi tuota teidän taivaskanavaa! Ihan mahtava, voi että. Teiltä on niin upeat näkymät (toistanko tätä joka kerta? ;-))
  Iiihanat tulppaanit! Nyt en uskalla arvuutella mitään lajikkeita, kun niitä on tsiljoona. Ei tullut mitään heti mieleen niistä edes. Sori!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on taivaskanava parhaimmillaan touko-heinäkuussa, iltaisin ei malttaisi mennä sisälle kun ulkona on niin upea valoshow!

   Poista
 2. Voi ihanuus mitä tulppaaneja! Tulin tänne ensimmäistä kertaa käymään. Liljatulppaanisi on minusta Elegant Lady, minulla on ollut sitä. Ja vaaleankeltainen valkoisilla reunuksilla on Sweetheart, sitä taas haluaisin kovasti...kiitos ihanista kuvista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tunnistuksesta! Vielä kun muistaisin mistä olen ne ostanut... Pitänee olla tarkempi kirjanpidon kanssa tulevana syksynä.
   Seuraava blogipäivitys tulee olemaan hyvin kuvapitoinen myös, mooonta kuvaa odottaa jo :)

   Poista
 3. Black parrot on niin huikaisevan ihana. Täytyykin muistaa syksyllä taas ostaa sitä itselle. Tänä vuonna tulppaanit kukkii meillä todella huonosti :-/

  VastaaPoista

Kevät ja tulppaanit tulossa, vihdoinkin!

Meillä on tontti ja lähipellot yhä reippaan lumikerroksen peitossa ja tulevaksi viikoksi on ennustettu lisää lunta, mutta silti: kevät on lä...