sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Neljä kuukautta tähän loistoon

Erikoisesta talvesta huolimatta uskallan toivoa että neljän kuukauden kuluttua kyykin värihurmiossa tulppaanien loistoa ihastelemassa.

Jyrkät säätilan vaihtelut (jouluna +6 C,  loppiaisena -30 C) ovat tehneet varmaan tuhoja kasveille, mutta ähäkutti takuulla myös etanoille ja myyrille. Tänään oli takapihalla tuoreet ketun jäljet, joten toivottavasti ylikesyt metsäjäniksetkin vaihtavat ruokailupaikkaa. Pihan reunassa näkyi lumessa jäniksen ahterin jälki kun se on hartaasti istunut ja nauttinut hortensialounaasta.

Alkusyksystä minulla oli (kerrankin!) suunnitelma miten istutan tulppaanit hienoon sommitelmaan jossa värit stemmaisivat kauniisti. Tummia ja vaaleita sävyjä, eri aikaan kukkivia tulppaaneja, erilaisia ryhmiä jne.

Käytännössähän kävi niin, että loppusyksystä lykin sipuleita sinne missä oli tilaa ja suhteellisen myyrävapaata aluetta. Eli keväällä on tiedossa ihan normaali värikaaos vailla minkään sortin hahmotelmaa. Jään ihastelmaan muiden puutarhureiden asetelmia ja tyydyn oman pihan iloiseen Peppi Pitkätossu-lookiin ("Kaikki on heikun keikun tai ainakin vinksin vonksin...").

Etupihan perennapenkki 26.5.2015

 Double Beauty ja Banja Luka 26.5.2015

Chato 25.5.2015

Huis Ten Bosch nuppuna 25.5.2015...

...ja 29.5.2015. Taustalla punainen Miranda.

Eri värejä iloisesti sekaisin 29.5.2015

Tummaa hehkua: Black Parrot 4.6.2015

Oranssia, raidallista, keltaista ja punaista 4.6.2015
 
 Keltaista ja punaista eli Banja Lukan nuppu 22.5.

 Princess Irene 26.5.2015

Toinen prinsessa: Pretty Princess 1.6.2015

Tyylikkäällä linjalla pysytään: Elegant Lady 21.5.2015

Black Parrot kukki pari viikkoa. Tämä on kuvattu 10.6.

Kevään 2015 viimeinen tulppaani, jolle en löydä nimeä. Kuvattu 11.6.


7 kommenttia:

 1. Ihanaa väri-ilottelua! Voi olla, että värisommittelu on kivaa, mutta kyllä tuosta värien runsaudesta vain nauttii niin paljon keväällä, että on ihan sama, ovatko ne järjestyksessä tai sekaisin.

  VastaaPoista
 2. Hyvin sanottu, Saila :-) Ensin katsotaan syksyllä harmaata ja talvella valkoista ja keväällä ruskeaa, niin kyllä kaiken sen jälkeen riemunkirjavat värit ovat sallittuja.

  VastaaPoista
 3. He-hee... Vaikuttaa tutulta!!! Minäkin aina vannon, että ensi kerralla, kun muka ykskaks olenkin niin tiukalla itsekurilla varustettu puutarhuri, joka noudattaa tiukasti värikarttoja jne... Mutta lopputulos on juurikin tuo kuvailemasi, isketään mitä sattuu, ihan minne sattuu! Kuvasi kuitenkin onneksi todistavat, että ei haittaa, vaan oikein hyvältä näyttää!!! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä on tulppaanien istutuspaikat vähissä myyrien takia, vain tiettyihin kohtiin (ämpäreihin tai metalliverkkoihin suojattuna) voi istuttaa, joten sullon ne sitten (liian) täyteen loppusyksyyn mennessä :)

   Poista
 4. Tulisipa tuo aika pian, siis neljä kuukautta kuluisi! Sinulla on taas mahtava valikoima tulppaaneja! Ne ovat aina yllättäjiä - koskaan ei tiedä kuka niistä tänä vuonna nostaa päänsä ihailtavaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi_ei_vaan_ole minun vuodenaikani. Kaipaan niin värejä ja aurinkoa! Kesän kuvien kautta voi onneksi hehkutella ja tunnelmoida ja päivä päivältä ollaan lähempänä kevättä.

   Poista

Kevät ja tulppaanit tulossa, vihdoinkin!

Meillä on tontti ja lähipellot yhä reippaan lumikerroksen peitossa ja tulevaksi viikoksi on ennustettu lisää lunta, mutta silti: kevät on lä...