sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Toive, unelma ja lupaus -haaste Saaripalstalta

Utelin Saaripalstan Sailalta hänen ensi kesän pihasuunnitelmiaan (pääsen sitten huokailemaan ihastuksesta ja kadehtimaan hänen kasvejaan), paluupostissa tuli haaste :)

Toive, unelma ja lupaus... Mistäköhän aloittaisi? Niitä on paljon.

Ihan ykköstoiveenahan on myyräkannan romahtaminen, mutta se ei luontoa ajatellen ole järkevää kun pöllöt, haukat ja ketut jäisivät ilman ravintoa. Jos toivon kannan romahtamista vain meidän tontiltamme ja sen ympäristöstä? Ilman jyrsijäosuutta toivon ensi kesäksi aurinkoa, sateita ja lämpöä sopivassa suhteessa, ei niin että ensin tulee kaatamalla vettä puolitoista kuukautta ja sen jälkeen ei pisaaraakaan kuukauteen. Tai että kesän keskilämpötila on 14 celciusta ja rapiat.

Toiveena on myös että oma terveys kestää kaiken sen mitä puutarhatyöt vaativat. Marraskuisen kaatumisen seurauksena polveni on yhä kipeä eikä kyykistyminen onnistu vieläkään. Ihan painajaista kitkemistä ja istuttamista ajatellen. Ison piha-alueen hoitaminen on fyysisesti aika raskasta, joten kropan pitää olla kunnossa.

Toivon myös siilejä tontillemme, etenkin kukkapenkkien läheisyyteen. Etanat saisivat kyytiä. Toivon eläinten osalta myös että pääskyset palaisivat monilukuisina talven jälkeen ja pesintä onnistuisi hyvin, jotta kasvimaan tuhohyönteiset ja pihan hyttyset karsiutuisivat tehokkaasti ja saisimme ihastella pääskysten lentotaiturointia päivittäin.

Unelmiahan on yllin kyllin, krooninen unelma on kesäkuukausien aikana vuorokauden lisätunnit tai ainakin pidempi kesäloma.

Yksi unelma, johon liittyy lupaus, on ensi kesänä uudelleen tehtävä kasvimaa. Unelmoin että se urakka olisi ohi pian ja onnistuneesti. Lupaan, että sen eteen tehdään töitä otsa hiessä (takaan sen..) ja lihakset vinkuen.

Reilut kolme vuotta sitten meillä oli paljon toiveita ja unelmia ja lupaus tehdä töitä niiden eteen. Kolmessa vuodessa lähes kaikki unelmat ovat toteutuneet. Vain ne joihin emme pystyneet itse vaikuttamaan tai jotka osoittautuivat epäonnistuneksi asioiksi, ovat jääneet toteutumatta. Paljon se on vaatinut työtä, mutta on se ollut sen arvoista. Lupaan, että jatkossakin pyrin toteuttamaan unelmani.

Takapiha 2012, metsän raivaus oli jo kuvaamisen aikaan aloitettu.Takapiha 2015
Terassi 2012

Terassi 2015
 

Talon pääty 2012

Talon pääty 2015

Etupihaa 2012

Etupihaa 2015


Haastan Puutarhan ja Hellan Ullan, koska utelisin häneltä joka tapauksessa ensi kesän suunnitelmia, toiveita ja unelmia.

8 kommenttia:

 1. Vau, ihana nähdä näitä muutoskuvia! Tällaisia kuvapareja voisi itsekin laittaa tässä talven aikana, kuka nyt lumikuvia jaksaa katsoa. Pihastanne on tullut niin siisti ja viihtyisä.
  Voi noita eläintoiveita, ihania! Huomaa, että sinulle on tärkeää luonnon tasapaino. Sitä on kiva lukea.
  Meidän saarelle tosin toivon samantapaista peurakannan romahtamista. Ideoimme jo ystävän kanssa ilvesten kulinaristisen leirin, joka saisi tulla joskus, kun olen kissoineni poissa. Ilvekset herkuttelisivat kauriilla ja peuroilla vatsat pinkeiksi viikon ajan ja saaren tyhjennettyään painuisivat muualle. Eikö oel hyvä idea? Täytyy miettiä markkinointia.

  VastaaPoista
 2. Ilvesten kulinaristileiri :) Hieno idea!

  Ennen-jälkeen kuvaparit ovat aina mielenkiintoisia, laita ihmeessä! Harmittaa, etten ottanut kuvia enempää silloin kun muutimme Hämeeseen,jotenkin sitä odotti uutta ja hienoa niin, ettei halunnut kuvata sitä vanhaa senaikaista. Nyt se olisi hyvä vertauskohde.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin! Mäkin vain aloin tuumasta toimeen enkä kuvannut vesakoitunutta tonttia juuri lainkaan.
   Olet muuten Hämeen nopein haasteeseen vastaaja!

   Poista
  2. Voin vedota siihen että olen uudishämäläinen ja geeniperimä on savolais-karjalaista :) (Sen syyksi voi laittaa kaikenlaista muutakin...)

   Poista
 3. Toiveet, unelmat ja lupaukset vaikuttavat siellä hyvin toteutuneilta tai toteutuskelpoisilta. Kunnioitettavat urakat näyttävät toteutuneen hienosti ja muuttuvat pikkuhiljaa todellisuudeksi. Hauskat kuvat ennnen-jälkeen! Toivottavasti polvesi kuntoutuu kevääseen mennessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko! Pitäisi muistaa kuvata niitä ikävän tai huonon näköisiäkin asioita, tulevaisuudessa niistä kuvista voisi olla apua tai ainakin lohdutusta kun asiat ovat menneet parempaan suuntaan :)

   Poista
 4. Kiva nähdä, miten tuo tontti on muokkautunut muutamassa vuodessa. On teillä ollut iso urakka!
  Haasteeseen on vastattu täällä:
  http://puutarhajahella.blogspot.fi/2016/01/toive-unelma-ja-lupaus-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mitkä vastaukset! Näin jo teidät eteläisen Euroopan auringon valossa puuhailemassa rehevässä ympäristössä kasvimaalla :)

   Poista

Kevät ja tulppaanit tulossa, vihdoinkin!

Meillä on tontti ja lähipellot yhä reippaan lumikerroksen peitossa ja tulevaksi viikoksi on ennustettu lisää lunta, mutta silti: kevät on lä...