sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Kevätodotusta ja daaliakuvia


Ylihuomenna on jo maaliskuu. Ensi kylvöt on jo tehty (kukkia, hyötykasvit ostan taimina). Ja viikon kuluttua tulee liljat ja daaliat myyntiin ainakin Kodin Terraan. Kevään odotuksen tuska helpottaa jo hieman.

En ole käsityöihminen enkä osaa tehdä mitään ompelutöitä, askartelua tai neulomiseen liittyvää. Maalaaminen ei ole niin vaikeaa, joten yllätin itsenikin ja maalasin kevättä odotellessa kolme isoa muoviruukkua samalla harmaan sävyllä jota on talon ulko-ovessa. Ruukut ovat olleet joskus valkoiset, mutta vuosien myötä väri oli kulahtanut epämääräisen likaiseksi pesuista huolimatta. Laitan ruukkuihin esikasvatukseen puuliljoja ja kesän alussa siirrän ne ulko-oven kummallekin puolelle.

Tilaukseni Exotic Garden:sta ja Seemnemaailm:sta tulivat, kummassakin saman verran siemenpusseja, mutta ero virolaisen yrityksen hyväksi monta kymmentä euroa. Seemnemailm:n tilaus tuli kirjattuna kirjeenä (!) ja siemenpussit olivat joko venäläisellä tai puolalaisella tekstillä, mutta onneksi niissä on kuvat ja toimituslista oli  suomenkielinen (latinakin olisi auttanut, mutta kyrilliset kirjaimet tuottavat vähän tuskaa...).

Tämä talvi on ollut hyvä (edes jossain!) kun kellarimme on pysynyt ihmeen kuivana. Näyttää ainakin siltä että daaliat eivät ole kärsineet liiasta kosteudesta ja muutkin siellä säilytyksessä olevat kasvit ovat hyvinvoivan oloisia. Parina aiempana vuonna ovat daaliat olleet suurimmalta osalta mätiä keväällä. Viime kesä oli niin kylmä että osa ei päässyt alkua pidemmälle ja osa paleltui ruukkuihin kun ensimmäinen pakkasyö tuli niin aikaisin syksyllä.

Tänä vuonna tuleviin daaliaostoksiin liitän visusti nimen mukaan ja talteen, harmittaa kun miltei kaikki daaliani ovat nimettömiä. Saatuja, ostettuja ja nimilappu hukattu tai sitten ne eivät ole olleet sitä mitä lapussa on lukenut. Tummanlila pompom-daalia olikin kerrottu valkoinen jne. Toisaalta: jos maksan siitä euron tai pari, ei pidä kauheasti rutista asiasta. Eri juttu jos olisin maksanut siitä paljon ja hankkinut ns. alan kaupasta eikä rautakaupan alelaarista :)

Epäilen että tämä ei ole mikään mikä pitäisi, vaan ihan oma pikku mutaatio? Kaunis kuitenkin. 

Kaktusdaalia, muistaakseni Lidl:stä ostettu. Fashion Monger:ssa oli ruuhkaa elokuun lopussa.

8 kommenttia:

 1. Huikean hieno tuo Fashion monger!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kodin Terrassa oli niitä taas myytävänä, vink vink... :)

   Poista
 2. Tänään on jo maaliskuu - daaliat ovat aina upeita, olkoot minkä nimisiä vaan! Tuo valikoima on jo melkoinen, toivottavasti kellarista löytyy hyvävointisia mukuloita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että ollaan jo maaliskuussa! Tänään meni multiin ensimmäiset ostodaaliat tänä vuonna - vaikka minun ei pitänyt hankkia yhtään lisää...

   Poista
 3. Voi, mitä daalioita! Kauniita!
  Kiva, että maalilla pystyit jatkamaan ruukkujen käyttöikää.

  VastaaPoista
 4. Daaliat on kyllä niin kauniita. Itse en vaan oikein ole onnistunut niiden kasvatuksessa. Olen muuten eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa blogini lukijaksi! Mitään kovin vakavaa ja pohdiskelevaa puutarha-analysointia tässä blogissa ei ole, eikä tule :) Voi kuinka harmi ettei sinulla ole daalioiden kasvatus onnistunut. Ne ovat kauniita, vaikkakin kukinta jää loppukesään ja joka syksy sadattelen niiden talvehtimisoperaatiota ja joka kevät sitä esikasvatusshow:ta ja hallanarkuutta. Mutta eiköhän se rumba ole tulossa tänäkin vuonna...

   Poista

Kevät ja tulppaanit tulossa, vihdoinkin!

Meillä on tontti ja lähipellot yhä reippaan lumikerroksen peitossa ja tulevaksi viikoksi on ennustettu lisää lunta, mutta silti: kevät on lä...