tiistai 26. huhtikuuta 2016

Ja taas se lähti!

Eihän sille mitään voi. Keulimiselle. Se alkoi maaliskuussa ja jatkuu yhä.
Koirien huoneessa, ulkokuisteilla ja pikkukeittiössä on ruuhkaa. Pahoittelen rakkaalle siipalleni ettei hän  pääse vielä kotvaseen toviin remontoimaan kumpaakaan kuistia, koska... toisessa on äkkiseltään laskettuna ruukuissa 4 pionia, noin 60 liljaa, 7 salkoruusua, 4 soihtuliljaa, 3 pampaheinää (vaaleanpunaista ja valkoista), 2 päivänliljaa, 2 päivänhattua, 3 tähkäliljaa, 2 daaliaa, 3 tarhakurjenmiekkaa ja kellarista talvehtimasta tuotu inkalilja.

Koirien huoneessa on ruukuissa lisää liljoja, monivuotisia unikoita, leimu, lisää tarhakurjenmiekkoja, kymmenkunta ruukkua daalioita (lupasin itselleni etten hanki niitä lisää, oops..) ja jaloakileijoja.

Pikkukeittiössä ovat siemenistä kasvatetut samettikukat ja tsinniat sekä huolestuttavan hitaasti kasvavat tupakat.

Toisella ulkokuistilla on kolme kärhöä ja kaksi muovikassillista liljoja ja gladioluksia. Lisäksi äitienpäivää on odottamassa kaksi isoa ulkoruukkua Juhan äidille vietäväksi. Niihin istutin daalioita, liljoja, gladioluksia ja kruunuvuokkoja niin että niissä on jotain kukkivaa koko kesäksi.

Ostoksia tuli tehtyä Kodin Terrasta (siellä on kärhöt edullisia tähän aikaan vuodesta ja onneksi minulla on ystävä joka ehti sinne kun itse en päässyt), Lidlistä (viimevuotiseen tapaan, edullisia liljoja), Tokmannilta (jälleen viimevuotiseen tapaan, kaikennäköistä) ja Helsingistä Kevätmessuilta.

Kevätmessut olivat niin iso pettymys että ensi keväänä taidan jättää sen väliin. Odotukseni olivat liian suuret ja messuista suivaantuneena jätin menemättä Lahden puutarhamessuille, jossa olisi kuulemma ehdottomasti pitänyt käydä. Harmistus potenssiin kaksi siis.

Kevätmessuilla hintataso oli jopa kalliimpi kuin puutarhamyymälöissä, eikä tarjolla ollut mitään huisan erilaista ja upeaa. Hollantilaisilla kukkamyyjillä oli irtomyynnissä juurakoita ja sipuleita, joita ostin jonkin verran. Olimme paikalla messujen ensimmäisenä päivänä ja osa juurakoista oli jo silloin pehmeitä. Myyjät antoivat kaupanpäällisiä hanakasti (toisin kuin suomalaiset yritykset), mutta oli syytäkin koska neljästä salkoruususta kolme on elossa, tarhakurjenmiekoissa sama, monivuotisista unikoista näemmä vain yksi lähti kasvuun. Liljojen kohdalla en ehtinyt inahtaakaan kun myyjä ehti lapata kaikki sipulit samaan pussiin sekaisin.

Nähtävää oli niin paljon ettemme vajaassa neljässä tunnissa ehtineet käydä kuin osan messuista läpi, paljon jäi näkemättä. Senkin takia Lahden messut olisivat olleet paremmat kun ne olivat pienemmät mutta kasvitarjonta oli kuulemma paljon monipuolisempaa ja laadukkaampaa. Toisaalta: ottaen huomion purkkiruuhkan kuisteillamme, on ehkä ihan hyvä että Lahden messut jäivät tältä vuodelta :)

Minulla ei ole vielä tietoakaan minne sen kaiken ne purkit sisältöineen upotan pihalla (tuon lauseen kirjoitan ja lausun joka kevät, tuli ihan déjà-vu -tunne). Mutta eiköhän sieltä jostain jotain tilaa löydy... tai uusi kukkapenkki...?

Kerrottu narsissi kukki 17.5. viime kesänä. Odotan mielenkiinnolla milloin kukinta on tänä vuonna, sillä viimeisen viikon ajan on mättänyt räntää ja rakeita lähes päivittäin eikä narsissien alkuja meinaa edes nähdä maasta vielä.

Kerrottu tulppaani "Drumline" 27.5.2015

Keisarinpikarililja topakkana narsissien joukossa 27.5.2015

Kirjopikarinliljoja 15.5.2015

Pikkusydäntä ja narsisseja 26.5.2015

Tulppaaneja ("Helmar")ja narsisseja 26.5.2015

Fiona, Tara, särkynyt sydän ja yksinäinen tulppaani 27.5.2015

Valkoinen helmililja 17.5.2015

Kovin on pihalla vielä karua tällä hetkellä. Posliinihyasinttikin on vielä nupulla.

Krookukset näen kukkimassa vain viikonloppuisin, iltaisin kun tulen töistä ne ovat jo supussa.

Iltavalojen aika alkoi taas! Tätä värijuhlaa on tiedossa elokuun loppuun asti.6 kommenttia:

 1. Kunnon meininki! Mikä lajien kirjo!
  Aika ihanaa että ihan kauhean kauaa ei ole enää kasvien
  ulospääsyyn :) Alkaa meilläkin ikkunat peittyä vihreään.

  Lahden messut olivat kyllä mukavat, jotenkin kotoisat. Pieniltä pöydiltä saattoi tehdä ihania löytöjä, oli ihan aarteenetsintämeininkiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo lajit ovat kaikki minulle tuttuja ja aika varmoja meidän olosuhteissa pärjäämään. Tontti kun ei ole kasveille kaikista suotuisin, niin olen aika arka ostamaan mitään ihan uutta ja erilaista tai/ja arkaa kasvia. Menee rahat hukkaan ja hirveä harmistus kun eivät sitten pärjääkään. Nuo "normikasvit" pärjäävät myyrien ja tuulien riepotuksessa kuivalla tontilla aika hyvin :)

   Poista
 2. Ihanaa, että sulla menee noin lujaa siellä !!! Se lupaa upeita näkymiä kesälle! =)

  Jaa-a... Olenkohan taas kerran kyyninen, mutta itse en lähtisi Lahdenkaan messuja kauheasti hehkuttamaan. Helsingin messut olivat mielestäni hitusen paremmat ihan kasvitarjonnankin suhteen, mutta ei tosiaan mitkään kummoiset nekään. Mitään ei olisi menettänyt vaikka olisi skipannut molemmat messut, olen sitä mieltä.

  Ihania ovat olleet viime vuonna nuo Drumline ja Helmar tulppaanit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mopo keulii pitkän talven jälkeen!

   Tuo Lahden messut olisivat olleet "lähellä", mutta ehkä sittenkin ihan hyvä että jätin ne väliin. Sisäänpääsymaksu ja bensat päälle niin olisi niille kasveille tullut hintaa kuitenkin. Ja kun niitä on jo nyt enemmän kuin tarpeeksi :)

   Poista
 3. Melkoinen luettelo jälleen - siellä on ilmeisesti varsinainen palantaasi odottamassa kasveja, ihan pikkupihaan eivät nuo sovi! Upeita nuo taivasvärikuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko! Tilaa on, mutta kukkapenkkejä ei tarpeeksi :) Toisaalta meillä käy joka talvi kato myyrien takia ja viime talven -31 asteen pakkaset karsivat kasveja, joten toivottavasti saan nuo uudet hankinnat mahtumaan sujuvasti - jonnekin...

   Poista

Kevät ja tulppaanit tulossa, vihdoinkin!

Meillä on tontti ja lähipellot yhä reippaan lumikerroksen peitossa ja tulevaksi viikoksi on ennustettu lisää lunta, mutta silti: kevät on lä...