maanantai 1. tammikuuta 2018

Viime kesän liljat, osa 2

Vuodenvaihde. Mikä loistava aika jatkaa blogin päivitystä :)

Hieman haasteelliseksi päivityksen kuvaosuuden tekee ne "nimettömät" liljat, jotka aiheuttavat kukkiessaan yleensä ihmetyksen sekaista ilahtumista, mutta harmaita hiuksia siinä vaiheessa kun pitäisi päätellä mitä ne ovat. Luvattoman monta kertaa ostamani sipulit ovatkin jotain muuta. Halpissipuleiden kohdalla annan sen vielä anteeksi, mutta jos olen tilannut alan liikkeestä tai ostanut puutarhamyymälästä tiettyä liljaa, niin hieman kirpaisee kun kukkapenkissä nupun avaa joku ihan muu lajike. Pieniä ongelmia, myönnän.

Onneksi suurin osa on sitä mitä pitääkin ja tylsäähän se olisi jos kaikki menisi aina suunnitelmien mukaan. Ainakin meidän puutarhassa suurin osa asioista ei mene, mutta se takaa ettei  yllätyksetöntä. Eikä liian suunniteltua :)

"Tasmania" 13.8.

"Loreto" 7.8.

 "Red Twin"  7.8.

"London Heart" sai avattua vasta kesän lopussa vain pari nuppua, loput homehtuivat kosteassa ja koleassa säässä. Toivottavasti se jaksaa sinnitellä talven yli ja kukkia ensi kesänä paremmin. En ole löytänyt "Tango Olina"a mistään ulkomaisistakaan verkkokaupoista ja tämä on lähinnä sitä. Kuva on otettu 22.8.

Kovin vaisu ja vähävärinen oli viime kesänä myös "Rosella´s Dream", kuvattu 7.8.

Herkkä ja hurmaava "Eyeliner" 30.7.

Pienikukkainen, mutta runsaasti kukkiva ja sitkeä (on selvinnyt toissatalven -30 asteen pakkasista suojaamatta eikä ollut moksiskaan viime kesän vetisyydestä ja koleudesta) Forever Susan, kuvattu 2.8.

"Muscadet" 24.8.

Vaaleanpunainen nimetön lilja 23.8.

Oli iso pettymys oli kun yksikään ruusuliljoista ei jaksanut avata nuppujaan tai ei ehtinyt edes tehdä niitä. "Annika" yritti vielä syyskuun lopussa, mutta oli jo liian myöhäistä.

Purppuraheisiangervo "Diabolo" ja valkoinen "Rialto" lilja (jossa näkyy kosteuden vaikutus ruskeina täplinä terälehdissä) 24.9.

Eikä hyvältä näytä "Stargazer" terälehtiensä puolesta, kuva otettu 24.9.

Lidlistä ostettu nimetön lilja 23.9.

Lopuksi ne kauniit, mutta nimettömät:
Erikoisen näköinen, mutta en ole tätä tietoisesti hankkinut. Kuvattu 30.7.

Kirjava lilja, joka kukki pitkään eikä kärsinyt pahasti kosteudesta. Kuvattu 5.8.

Lisää kirjavia liljoja: tämä on kuvattu 11.8.

Vaaleanpunaisia liljoja sateessa 13.8.

Keltainen lilja 18.8.

"Pearl"-liljasekoituksesta kukkivat nämä, joiden nimeä en harmikseni tiedä, sillä luulin aiemmin näitä alaspäin kukkivia liljoja hieman mitäänsanomattomiksi. Ja täysin väärin, sillä nämähän ovat hurmaavia, vaikkakin hankalia kuvattavia alhaalta ylöspäin :)
Kuvakansiossa on vielä monen monta liljakuvaa jotka pitäisi käydä läpi, mutta onhan tätä talvea ja kesänodotusta vielä jäljellä...

2 kommenttia:

  1. Valtava määrä toinen toistaan upeampia liljoja! Liljat ovat kyllä ihania ja niitä tekee vuosittain mieli hankkia lisää. Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiiu! Liljat vievät kyllä mennessään.. ja todellakin, niitä on pakko hankkia lisää joka vuosi kun tulee uusia ihania lajikkeita. Aurinkoista vuodenalkua!

      Poista

Kevät ja tulppaanit tulossa, vihdoinkin!

Meillä on tontti ja lähipellot yhä reippaan lumikerroksen peitossa ja tulevaksi viikoksi on ennustettu lisää lunta, mutta silti: kevät on lä...