sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Talven liljapäivitys, osa 2

Yllättävän paljon noita liljoja olikin viime kesänä kukassa, kesällä en sitä kaiken kasvipaljouden keskeltä huomannutkaan. Nyt kun käyn kuvia läpi, ihastelen yhä uudelleen näitä kaunokaisia.

Tämän vuoden liljat on jo tilattu, lista (ja luottokortin vingahdus) lähti ensi kertaa Bulbsille ja uudelleen Puutarha Janssonille, Pölkinvuoren kasvimaailmalle ja Viherpeukaloille. Jos nuo tilatut ja viime syksynä istutetut yli kolmesataa liljaa kukkivat edes jonkin verran niin kuvattavaa on riittämiin ensi kesäksikin :)

"Black Out" 6.7.

17.7.

Tummaakin tummempi "Night Rider" 6.7. Luonnossa vielä tummempi kuin tuossa kuvassa.

Väitin kesällä että tämä on "Eyeliner", mutta siinä ei ole pinkkiä, joten kyseessä on "Spring Pink", jonka tilausvahvistuskin kahden vuoden takaa löytyi. Kukka kärsi viime kesän kuumuudesta ja liljapenkin ahtaudesta. Kuva on otettu 12.7.

29.7.
 

"Rosella´s Dream" on kukkinut jo pari kesää huonosti. Toissakesänä sitä vaivasi liika märkyys, viime kesänä kuivuus. Saattaa olla että ensi kesänä sieltä ei nouse mitään jos sipuli ei ole saanut kerättyä voimia talvehtimiseen. Kuva on otettu 17.7.

20.7.

Kuningaslilja kukki ällistyttävän hyvin ja pitkään. Jokainen sipuli teki useampia kukkia. Olin ostanut sipulit toissavuonna, ensimmäisen kesän ne olivat ruukussa eivätkä kukkineet lainkaan, sitten lykkäsin ne maahan ja toivotin onnea (hyvin skeptisesti) ja tänä kesänä ne kukkivat sitten kaikki. Tuoksu on huumaava, kukat isot ja kukkivat pitkään. Kuvat on otettu 17.7.


18.7.

"Sunny Joy", todella kuin aurinko! Kuva on otettu 12.7.

"Tasmania" 17.7.

28.7.
 

 "Golden Stone", yksivuotisia unikoita ja väriminttua sekä "Harry Smith" astereita 22.7.
 

"Peach Dwarf", kuvattu 17.7.

 Edessä "Easy Samba" (tai Salsa?), takana "Black Out" 17.7.

 

"Purple Prince" 29.7.

"Bariton" ja taustalla luultavasti "Black Out" 22.7.

Tämän piti olla oriental-lilja "Lavender", mutta ei sellaista taida ollakaan oikeasti. Eli nimettömiin menee ellen löydä jostain sen oikeaa nimeä. Kaunis kylläkin! Kuvattu 2.8.

"Miss Feya", kuvattu 22.8. ja 2.9. Upea, iso kukka joka harmi kylläkin on parhain altapäin katsottuna :)Kuningasliljoja ja "Black Out"-liljoja 19.7.

Liljapenkkiä 30.7.

Vielä tulee ainakin kolmas (kuvia olisi neljänteenkin..) liljapäivitys kunhan ehdin käydä viime kesän kuvasaldoa taas läpi.

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Tuula! Liljat ovat upeita ja niihin hurahtaa helposti!

   Poista
 2. Ihanan näköistä, kesää odottaessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mielenkiinnolla odotan ensi kesää kelien puolesta. Syksy oli liljoille hyvä kun oli aika kuivaa (vaikka muulle kasvustolle huolestuttavaa kun maa oli kesän jäljiltä muutenkin liian kuiva) ja talvi näyttää olevan luminen mikä suojaa sipuleita ja tuo kosteutta keväällä.

   Poista
 3. Nämä kaikki yhdessä ja samassa - tosin laajassa - puutarhassa ovat todellinen eksoottinen viidakko! Toivottavasti ensi kevät ja kesä on niille suosiollinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko! Talvi vaikuttaa oikein hyvältä (paljon kevyttä lunta, suojaa kasveja tulevilta pakkasilta ja kosteuttaa keväällä sulaessaan maaperää, toivotaan että ainakin suurin osa viime syksyn istutuksista kukkisi!

   Poista

Kevät ja tulppaanit tulossa, vihdoinkin!

Meillä on tontti ja lähipellot yhä reippaan lumikerroksen peitossa ja tulevaksi viikoksi on ennustettu lisää lunta, mutta silti: kevät on lä...