tiistai 31. maaliskuuta 2015

Se lähti jo!

Mopo. Lapasesta.

Tokmannilla (!)

Ensin tänään tuli netin kautta tilattu paketti jossa oli ruostekukkaa "Orange king", vaaleanpunaisen liljan "Renoir" sipuleita (on muuten tiedossa hyvin pinkki liljakesä, edelliset liljaostokset olivat myös pinkkisävyisiä), kerrottua kruunuvuokkoa "St. Brigid" sekä jostain syystä olin muka tilannut punatähkää vaikka sitä on yllin kyllin jo muutenkin. Tai sitten hiiri oli heilahtanut väärään kohtaan klikatessa. Mahdollista oikeaa kohdetta en kyllä muista.

Tänään kävin treenamassa koirat (ts. Fionan, tätikoirat hengaili mukana) ja käväisin samalla Tokmannilla tutkimassa ovatko huhut siellä myytävistä pionin juurakoista tosia. No olihan ne. Ja olihan siellä paljon muutakin..

Päivänliljoja. Bourbon King, Custard Candy ja Grape Velvet (x2)

 Pionit Sarah Bernhardt ja Shirley Temple

Leimu All in One ja pioni Karl Rosenfield

 Keltainen punahattu Harvest Moon ja jaloakileija Barlow Blue

Kaikki juurakot ovat eläviä ja niissä on tomerat alut. Jaa miksikö ostin tähän aikaan vuodesta ja miksi ihmeessä pioneja, joita minulla on jo? Jos reilulla parilla eurolla saa topakan pionin juurakon, en välitä vaikka minulla on jo niitä samanlaisia useita. Sitäpaitsi pioneja ei_voi_olla_liikaa. Ja toinen Kalle (Rosenfield) suivaantui toissatalven vähälumisuudesta ja kuoli viime keväänä.

Pari vuotta sitten ostin nettikaupasta Bowl of Beauty-pioneja kolme kappaletta vähän alle kahdella kympillä. Onnittelin itseäni hyvästä ostoksesta kunnes toukokuun alussa posti toi minulle kolme pikkurillin kokoista juurakon palaa. Ne kaikki lähtivät kasvuun, mutta kestää vielä vuosi tai pari ennen kuin harkitsevat kukintaa. Ehkä kauemminkin. Siihen nähden nuo tänään ostamani pionien juurakot ovat vielä isompia ja parempikuntoisia kuin ne nettikaupan tarjoamat. Ja hintaero on merkittävä.

Keltaista päivänhattua en ole nähnyt missään myytävän, eikä minulla ole tuota akileijaakaan. Leimu on uusi tuttavuus myös, vastaava väritys on Nataschalla joka kukki kitsaasti viime kesänä (kuva toissavuodelta).

Kaikki tämänpäiväiset ostokset ja postipaketin sisältö päätyvät ruukkuihin mahdollisimman pian. Osa jää ruukkuun loppukesäksi, osa niihin kasvamaan kunnes maa on sula ja lämmin eikä yöpakkasia enää ole.

Ja sitten seuraavaksi on vuorossa Lidl:n jokakeväinen kukka(sipuli)myynti parin viikon kuluttua ja sen jälkeen alkaakin jo taimimyymälät olla auki...

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kieltämättä ällistelin noita hintoja ja valikoimaa, etenkin tuo keltainen punahattu on sellainen jota ehkä (!) käyn ostamassa lisää...

   Poista
 2. Eikä! Mä oon ihan heikkona päivänliljoihin. Pakkohan sitä on Tokmannilla piipahtaa (taas).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistin sinut kun pöyhin laatikoita eilen Tokmannilla :) Siellä oli kymmenkunta erilaista päivänliljaa, nuo olivat sellaisia joita minulla ei vielä ollut.

   Poista
 3. Oho, Tokmannille siis täytyy suunnata kulku... Grape Velvet sytytti heti rakkauden.
  Ai niin, ja Lidl! Täällä kaukaisella saarella kauppojen ulottumattomissa unohtaa, millaisia houkutuksia maailman onkaan pullollaan.

  VastaaPoista
 4. Viime vuonna noita ei tainnut olla Tokmannilla, päivänliljoja ostin silloin pari (ja vielä edullisemmin). Lidl:n kukkasipulit yllättivät viime keväänä hinnalla ja laadulla, jopa kassa ihmetteli niitä kun kävin ostamassa :)

  VastaaPoista
 5. Hyvä tapa päästää mopo karkuteille! Voisin tehdä saman :).

  VastaaPoista
 6. Oioi, kuulostaa niin tutulta. Kurkistappas viimeisintä blogikirjoitustani Karolinan puutarhassa ;)

  Mun pitää kans käydä katteleen noita Tokmannin valikoimia, kiitos vinkistä!!!
  ei sillä etteikö juurakoita olisi jo tulossa, öhöm muutama...

  Kiitos peilivinkeistä!

  VastaaPoista

Kevät ja tulppaanit tulossa, vihdoinkin!

Meillä on tontti ja lähipellot yhä reippaan lumikerroksen peitossa ja tulevaksi viikoksi on ennustettu lisää lunta, mutta silti: kevät on lä...