sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Valoa kohti

Parin päivän kuluttua on huhtikuu. Siis miltei kesä. Vihdoinkin!

Tosin piha on yhä miltei kokonaan lumen valtaama ja hehkeää raportoitavaa sieltä ei vielä ole. Paitsi että myyrät ovat pitäneet bileitä talven aikana perennapenkeissä, toinenkin Kauppilasta viime vuonna ostetuista jouluruusuista on kuollut ja huonolta näyttää puuvartisten pioneidenkin kohdalla. Ne ovat siis sulan maan kohdalla.

Vielä huonommalta näyttää kahden lumipalloheisin tilanne, Tara on juossut niitä päin talven aikana ja kumpikin on tyvestä katkipoikki.

Ai miten tiedän että se oli Tara? Kukaan tai mikään muu ei juokse pensaita ja puita päin, mutta Tara 6,5 vuotta ei omaa jarruja vieläkään.

Kävin purkamassa kesänodotusahdistusta Kodin Terrassa ja Agrimarketissa, kassillinen liljoja ja gladioluksia odottaa istutusta. Osan laitoin jo ruukkuihin jotka siirrän kuukauden kuluttua ulos, osa odottaa maan sulamista ja lämpiämistä (toivottavasti selviävät siihen asti). Ruostekukkia tilasin netistä, ne ovat jo esikasvatuksessa. Ovat ihania, mutta ah niin nirsoja kasvamaan eivätkä täällä säily talven yli maassa.

Ensi kesäksi on tiedossa kaikenlaisia suunnitelmia (ei aina niin hienoja, mutta omasta mielestäni hyvinkin tarpeellisia). Kuten kaivinkoneen (Bobcat maakauhallakin kävisi) vuokraus. Sille olisi moneen kohtaan käyttöä, alkaen yhden jättimäisen pensaan (lajike tuntematon, kamala vanha risukasa) poisto, maa-ainesten siirtäminen (en jaksa lapioida kaikkea!) ja eritoten yhden liljapenkin teko. Lapiointi kivikovaan maahan terassin vieressä ei houkuta, mutta siinä on toistaiseksi täysin myyrävapaa paikka, joka on harvinaista tällä tontilla.

Reilun kuukauden kuluttua pitäisi olla kaikenlaista kukkivaa perennapenkeissä. Toivottavasti nämä selvisivät talvesta eivätkä suivaantuneet lumen määrään ja sitä kautta liikaan kosteuteen.

Kirjopikarinlilja ja keltareunapikarililja toukokuun alussa 2014

Kerrottu narsissi, tulppaaneja, kirjopikarinlilja, posliinihyasintti, idänsinililja ja vaalea isokevättähti.

 Sisätiloissa on remontti edennyt taas, nyt on jo hahmotelmaa että tämän vuoden puolella meillä olisi siisti asunto jossa ei ole joku kohta auki tai revitty tai purettu tai muuten vain keskeneräinen... Tosin tällä hetkellä talon isompi puoli näyttää kamalta ja myös tuntuu siltä. Betonirouhetta ja -pölyä kulkeutuu joka paikkaan ja joka puolella on likaisen oloista.
Eteisen lattia on hieman epätasainen

Vessa on kesken (nuo seinälaatat lähtevät vielä)
 

Ja kalsealta näyttää vielä saunakin
 

 Auringonlaskukuvat alkavat taas! Juhan kuvaamaa viime viikolta.

4 kommenttia:

 1. Ihana kuva narsisseista ja kavereista :). Auringonlaskussa on kauniit värit.
  Tuntuukohan remontoijasta/remontoijista hetken oudolta sitten kun remppaprojekti on ohi? :) ...vai pelkästään helpottuneelta ja tyytyväiseltä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo Juhan ottama kuva on hieno, harvoin tähän aikaan vuodesta on vielä noin vahvoja värejä taivaalla.

   Varmasti tuntuu hetken oudolta kun remontti on ohi. Mutta sitten alkaa ne toiset projektit, joita on tässä suunniteltu jo jonkin aikaa... Luulen että meistä tulee vain kiireisiä eläkeläisiä joskus, projektit eivät lopu koskaan :)

   Poista
 2. Missä sä esikasvatat kukkaset? Kuistilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi yritys paremmin oikoluettuna :) : Isot liljaruukut (joissa on myös gladioluksia, osassa kruunuvuokkoja ja osassa onnenapilaa) ovat toistaiseksi remonttipuolella nurkassa ikkunan alla. Pitää siirtää ne mahdollisimman pian kuistille, sillä sisällä on silti liian lämmintä. Kuistilla tulee ahdasta kun sinne siirtyy remonttitarvikkeita, eli toivon mahdollisimman pikaista kevättä eikä kovia yöpakkasia.. Isot samettikukatkin pitäisi laittaa esikasvatukseen, mutta vapaata pöytäpinta-alaa ei ole. Pahus.

   Poista

Kevät ja tulppaanit tulossa, vihdoinkin!

Meillä on tontti ja lähipellot yhä reippaan lumikerroksen peitossa ja tulevaksi viikoksi on ennustettu lisää lunta, mutta silti: kevät on lä...