maanantai 9. marraskuuta 2015

Remontti etenee

Kolmen ja puolen vuoden jälkeen alkaa talon remontti lähestyä tilaa, jossa voidaan jo kysellä että missä ne kaikki meidän aikoinaan pakkaamat tavarat ja huonekalut olivatkaan...

Kaikkea aikaa ei Juha ole taloremonttia tehnyt, sitä on kulunut tontin raivaamiseen, piha-alueiden muokkaamiseen, mökin laajennukseen ja muutamaan muuttoon tässä välissä. Kaiken kaikkiaan olemme itse muuttaneet väliaikaisesti tänä aikana viisi kertaa (joista kaksi talon sisällä kun taloa on remontoitu päästä päähän), lisäksi vanhempiemme muutot päälle.

On siis juhlaa että jonkin ajan kuluttua voi pitää tavarat ja huonekalut yhdessä paikassa ilman että puolen vuoden välein niitä pitää siirtää.

Makuuhuone alkaa olla viimeistelyä vailla valmis, päästään nukkumaan työhuoneesta kunnon makuuhuoneeseen. Keittiö valmistunee jouluksi, vielä puuttuu mm. välitilan laatat (kunhan ehdittäisiin valitsemaan ne!).  Huonekalujen paikkaa ollaan pohdittu jo koirien huoneeseen ja talon toiseen osaan jossa olemme asuneet sen ajan kun talon toinen puoli on ollut remontissa.

Olemmeko tyytyväisiä? Kyllä! Ihan ei mennyt kaikki suunnitelmien mukaan, mutta Juhan ja isän remonttityöstä olen ylpeä. Talo on meidän näköisemme ja oloisemme ja meille viihtyisäksi tehty. 

Pesutilat, sauna (sitä on ollut ikävä!) ja toinen vessa valmistunevat talven aikana. Jos sitten huokaisisi tämän projektin osalta. Toisaalta: kuisteille pitää tehdä pintaremontti myös (onneksi vain pintasilaus) ja kaikkea muutakin on suunnitteilla...

Ruokailutilan lamppupari on 60-luvulta, toinen on äitini ja sille löysin parin Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen kirpputorilta. Aikamoinen sattuma, missään muualla en ole tuollaisia lamppuja nähnyt. 

Ruokailutilaan tulee vielä vanha lipasto ja astiavitriini jotka ovat olleet väliaikaisesti talon toisen päädyn olohuoneessa.

Keittiön kaapeista puuttuu vetimet, liesituulettimen suojus on vielä viimeistelemättä ja osa keittiön koneista vielä asentamatta.

Takkahuoneesta "pikkuolkkarista" ruokailutilaan päin
 

 Makuuhuoneen kaapiston asennus on loppusilausta vailla

Takkahuoneen sohva ei ole uusi, mutta on uuden veroinen. Siihen tulee harmaa päällinen, kolmen koiraa ja sohva ei ole hyvä yhdistelmä ilman suojapeittoa.

4 kommenttia:

 1. Hulppeat on näkymät teillä! Kyllä kelpaa kun on remonttimiehet omasta takaa. Nyt on hyvät kelit sisustaa ja kalustaa, ulkohommiin ei enää tarvitse ryhtyä ja mieluummin oleilee sisällä - tai ulkoilee koirien kanssa! Antoisaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko! Sisähommiksi meni tämä viikko, tosin hissunkissun sellaista. Liukastuin pihalla pimeässä märällä nurmikolla niin että polven nivelsiteet revähtivät. Koirien ulkoilutus jää nyt vähemmälle, mutta onneksi se on väliaikaista.

   Poista
 2. Oikein kivan näköistä. Hyvä tuo kirppislöytö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se kirppislöytö oli kyllä aikamoinen tuuri! Missään muualla en ole noita lamppuja nähnyt.

   Poista

Kevät ja tulppaanit tulossa, vihdoinkin!

Meillä on tontti ja lähipellot yhä reippaan lumikerroksen peitossa ja tulevaksi viikoksi on ennustettu lisää lunta, mutta silti: kevät on lä...